-------------------------------

sweety

one click one ❤

beijing trip.

olla peeps ,today nak share story pasal beijing trip . best , haha padahal bukn faza yg prgi  umi and daddy . g beijing, honeymoon  . haha sweet gituh . k, abaikan , mereka kat sana pergi mcm2 tmpat , jeles jer tengok . 


                                                               time baru smpai .dkat airport sana


                                                                 peace no war babe,. hahaha


                                          tangga dia an tinggi boleh kurus kot kalau hari2 naik hehe
                                                                 
                                                          saljii meyh .jeles kot


                                                             babahh.sape punye lah tuh




haha tuh lah serba sedikit yg faza bolh share dgn korg . hope enjoy . jeles kot tngok umi ngn ayh faza pergi .                               haha tape2 nnt faza pergi lagi jauh dri nih , haha k,berangan/         
hey comel ! thank you for reading faza punye entry.

Tutorial : Letak Iklan Nuffnang Floating di blog

Tutorial : Letak Iklan Nuffnang Floating di blog:
Contoh Floating Iklan Nuffnnag dalam blog

Sebelum ni saya ada share dengan u all untuk letak iklan nuffnang di sidebar, header dan antara post. Kali ni share satu lagi tutorial macammana nak letak iklan nuffnang ni floating macam dalam blog ni. Tujuan letak floating iklan ni ialah supaya visitor akan sentiasa nampak iklan kita ni. Ada rezeki, ramailah yg klik kt iklan kita tu.

Cara dia mudah aje. Ikut langkah2 di bawah ni.

1. Pergi ke Dashboard >Layout >Add A Gadget >HTML/Javascript.
2. Masukkan kod berikut:

   

    .....kod nuffnang....
   

3. Letakkan kod iklan nuffnang korang.







4. Save dan Preview.

Note : Tukarkan perkataan warna biru kepada left sekiranya korang nak letakkan iklan nuffnang di sebelah kiri.

Mudah bukan?





hey comel ! thank you for reading faza punye entry.

hukum cakap sumpah

hye hari nih faza nak share dgn korang sume dan untuk faza sndiri ttng hukum cakap sumpah .perempuan skarg kan suka sngat ckp sumpah / suwer/swear or sewaktu dgnye . hehe mmg dah jadi kebiasaan perempuan agaknye *jgn mrh sbb saye pun prmpuan dan prnh jugk ckp sumpah nih* heehe

hukum bersumpah nih boleh jadi mcm mcm ,wajib,harus,sunnah ,dan haram ,(ikut keadaan)

kebiasaannye org akn berckp sumph dlm perbualan,
contoh :  weh , kau nih comel lah patot ramai org minat
           :  haha yer lah sngt
           :   SWEAR !x tipu ,


haaa, tuh lah satu CONTOH nyer.. hukum ckp sumpah dalm keadaan mcm nih adlah haram,

(Nabi) ‘Isa ibni Maryam (‘alaihi al-salam) melihat seorang lelaki mencuri, lalu dia berkata kepadanya: “Apakah kamu mencuri?” Lelaki itu menjawab: “Tidak! Demi Allah yang tiada Tuhan melainkan Dia!” Maka ‘Isa berkata: “Aku beriman kepada Allah dan aku mendustakan mataku.” 
(1)

ada satu cerita nih yg berlaku di pakistan pada thun 1907 , bernama mirza gulam ahmad yang mencuba untuk menipu masyarakat telah di sangkl oleh ulamak , ulamak yang paaaling kut menentang miraza gulam ahmad ialah maulana sanaullah al amritsari . dalam sumpah mirza gulam ahmad dia berkata
                                   
'jika aq penipu aku akan mati dan engkau masih hidup ,kerana penipu tidak hidup lama.penipu akan mati dalam keadaan gagal dalam lawannya masih hidup .tapi jika aq bukan penipu ,maka engkau tidak dapat lari dari pembalasan  ALLAH. penyakit hawa dan taun tidak akn terkena pada kau sekiranya aq menipu '

dengan takdir allah , pada 25 mei 1908 iaitu genap setahun sumpah itu akhirnya mirza gulam ahmad terkena penyakit taun dan akhirnya mati . mayatnya dikebumikan di qadian dan dipindahkan di lahore mengikut pengikutnya , manakala maulana sanaullah al amritsari masih hidup dan dan berdakwah sehingga 40 tahun selepas itu.

 sekarang dah tahu kan , jom cuba kelukan lidah berckp sumpah kalau keaadan tuh memang x memerlukan untuk kita bersumpah ,

*kalau ade yg salah ttng ape yg faza ckp nihh ,tolooong tegur saye :')


hey comel ! thank you for reading faza punye entry.

tutorial 2 : back to top

  ari nih faza nak share ngn korg sume tuto pasal back to top mcm faza pnye ,





ok first pergi dekat : dashboard >layout >add gadget/HTML

                               
second  COPY code dibawah dan paste dlm ruangan tadi (gadget/html),




span style="font-weight:bold;">ript type="text/javascript" >/***********************************************
* Scroll To Top Control script- © Dynamic Drive DHTML code library(www.dynamicdrive.com)* Modified byLyssaFaizureen***********************************************/var scrolltotop={
setting: {startline:100, scro
controlHTML: 'URL gambar anda" />',
controlattrs: {offsetx:5, offsety:5},
anchorkeyword: '#top',
state: {isvisible:false, shouldvisible:false},
scrollup:function(){
if (!this.cssfixedsupport)
this.$control.css({opacity:0})
var dest=isNaN(this.setting.scrollto)? this.setting.scrollto : parseInt(this.setting.scrollto)
if (typeof dest=="string" && jQuery('#'+dest).length==1)
dest=jQuery('#'+dest).offset().top
else
dest=0
this.$body.animate({scrollTop: dest}, this.setting.scrollduration);
},
keepfixed:function(){
var $window=jQuery(window)
var controlx=$window.scrollLeft() + $window.width() - this.$control.width() - this.controlattrs.offsetx
var controly=$window.scrollTop() + $window.height() - this.$control.height() - this.controlattrs.offsety
this.$control.css({left:controlx+'px', top:controly+'px'})
},
togglecontrol:function(){
var scrolltop=jQuery(window).scrollTop()
if (!this.cssfixedsupport)
this.keepfixed()
this.state.shouldvisible=(scrolltop>=this.setting.startline)? true : false
if (this.state.shouldvisible && !this.state.isvisible){
this.$control.stop().animate({opacity:1}, this.setting.fadeduration[0])
this.state.isvisible=true
}
else if (this.state.shouldvisible==false && this.state.isvisible){
this.$control.stop().animate({opacity:0}, this.setting.fadeduration[1])
this.state.isvisible=false
}
},
init:function(){
jQuery(document).ready(function($){
var mainobj=scrolltotop
var iebrws=document.all
mainobj.cssfixedsupport=!iebrws || iebrws && document.compatMode=="CSS1Compat" && window.XMLHttpRequest
mainobj.$body=(window.opera)? (document.compatMode=="CSS1Compat"? $('html') : $('body')) : $('html,body')
mainobj.$control=$('
'+mainobj.controlHTML+'
')
.css({position:mainobj.cssfixedsupport? 'fixed' : 'absolute', bottom:mainobj.controlattrs.offsety, right:mainobj.controlattrs.offsetx, opacity:0, cursor:'pointer'})
.attr({title:'Scroll Back to Top'})
.click(function(){mainobj.scrollup(); return false})
.appendTo('body')
if (document.all && !window.XMLHttpRequest && mainobj.$control.text()!='')
mainobj.$control.css({width:mainobj.$control.width()})
mainobj.togglecontrol()
$('a[href="' + mainobj.anchorkeyword +'"]').click(function(){
mainobj.scrollup()
return false
})
$(window).bind('scroll resize', function(e){
mainobj.togglecontrol()
})
})
}
}
scrolltotop.init()








 warna hijau :  tuka ke pada url gamba . korg bole carik or buat or amik kat bawh nih,,




http://4.bp.blogspot.com/-wq0GazZNteg/Ty4epdg26LI/AAAAAAAAA_0/EegfiwXcx1U/s1600/top-3.png








http://4.bp.blogspot.com/-7eJxggvlGHs/Ty4epOGH4wI/AAAAAAAAA_k/XnmimdnO7HI/s320/top-1.png





http://i1207.photobucket.com/albums/bb474/adziatulfarhah/back%20to%20top/th_top2.png

                                                   selamat mencuba dan jangan lpe comment 





hey comel ! thank you for reading faza punye entry.

tuti

                                          ok tutorial hari nih request drpd kawan fb faza  erna ,
dan ini adalah tutorial first dri faza,   mencuba lah kawan . hehe ,tutorial nih senang sngat , for new blogger

first : dashboard >layout > header  

                                                                    mcm nih ,tekan untuk lebih besar

                             


second :mcm nih




then savee .. sengkan .



hey comel ! thank you for reading faza punye entry.

header aq ?

hey gaizz , sehat ?  hope sihat jer sume
ok nih new header faza yang simple giler plus buruk .
kan ? aiyoyo ..haha *err ,x lawak pon*

k , faza nak try edit balik ,, nak jadikan blog nih blog istana 
istemewa untunk sang puteri  
haha kuat giler aq berangan ,
toloonglah faza, hentikan .

hey , jgn halang saya , 
sebbb 
a succesful come with dreaming 
ceh ye ye jeh . tapelah kite tengok jer nnt
jadik ke x jadi  dlm projek menjadikan blog nih
sebuah paradise yg omey-omeey.. hehe
daaa..



hey comel ! thank you for reading faza punye entry.

TERBANG,,

ignore muka semangat tuh ,




 ok hye gaiz , lme x update blog  yg dah berhabuk gile nih kan ?  nak cer tapii , x tau nak cer amende . 
 ok hari nih nak bagitau , umi ngn babah skrg ngah HONEYMOON, haha hee k smlm bertolak 
gerak dari rumah  : dlm pukul 9.00 mlm 
tunguu punya tunggu : 10.30
pergi pelepasan passport :11.00
sampai umah11.45 
berlepas ke beijing :1.00 pagi , 

I BELIVE I CAN FLYY, 

haha tbe tbe jeh, x de kaitan .k abaikan.
haha sikit ingt  uh , k lah umi ngn babah g beijing china ,
selmt bergembira untuk mereka, 
nak ikot kot , masok dlm beg , haha mcm bole jer
k arh sbnyer x de pe pon nak cer  juzt nzk tell bnde nih jerh , mklomlah idea ade sngt 
kalau dah petang mcm nih ,

haaaa, tau x smlm x smpat tngok VANILLA COKLAT.. 
ending die ,, x tengok lagii ,
sedihhh , ceyh gedik jer nak sedih 
dahlah tuh jeh kott . 

mcm biasa faza kalau menulis mesti ade ngarot2  dan sewaktu dgnyer so abaikan
point2 yg x de kaitan  okeyh 
                                         

hey comel ! thank you for reading faza punye entry.

kawan :)

hey ,selamat malam semua :)) ari nih nak story pasal BFF, x tau lah knp . mayb sbb ade ramai org dengki dan amek kesempatan kat kiterang bile tau kitarang bergaduh
piiiishh , ap tah yang x puas hati sngt, jeles lettew ngn kiterng 




bagi faza ,sume nye yg berlaku at dunia nih mesti bersebab , so the conclusion is kiterang gaduh pun bersebab, untuk menahan rse geram , faza diam jeh . tapi oleh kerne trlalu diam lah kot 
BFF yang laen terasa dgn sikap faza mcm tuh , saye minx maaf ye kengkwn ,



lps tuh , ade makhluk allah ,lagi nak meruntuhkan persahabatan kami , 
tibe2 die anta mcg2 nak gado , faza saba jeh kot, x pe2. last2 die yang malu sendiri ,
haa, kan dah malu ,tapi faza mcm kenal ngn num tuh , .
ayat yang faza cakap ,last mcg tuh ,



lantak kau lah nak ckp ap , mereke cite ap , nak pecahkan kiterg ke , tapi,kiterg walaupun suke or x suke, x boleh di pisahkan , siyez weyh ,,sory to say lah .



then trus die x balas, .haa, ingt die jeh boleh mulut laserr, amek kaw . kan dah kene sebijik
sori lahhh , erm , kat sini , faza just nak ckp dekt 
pendengki-pendengki  kat lua sana tuh ,stop lah ,kalau allah takdirkan kami untuk berkwn ,
                                         kau buat mcm mne untuk gaduhkn kami pun insyallah x bole  


nih gelang yang kiterang beli time pegi sunway ari tuh, wane merah ,
even gelang nih murh sekalipun ,insyallah nilainye tinggi untuk kami ,





hey comel ! thank you for reading faza punye entry.

maulidur rasul

     hey,selamt pagi sume sekejap jeh dahh maulidur rasul ken ?
post kali nih faza x nak story pape un ,
just nak say , salam maulidur rasul buat semua ,

mengahayati dan memperingtai perjuangan baginda untuk umat nya
kite sebagai umat x bolehlah persiakan perjuangan rasulluah kan .?

firman ALLAH yang bermaksud :

“ Sesungguhnya, telah ada pada (diri) Rasulullah itu suri teladan yang baik bagimu (iaitu) bagi orang yang mengharap (rahmat) Allah dan (kedatangan) hari kiamat dan yang banyak mengingati Allah.”
( Al- Ahzab : 21)

wahhh, faza ! sampai keluar dalil2 bagai ,,
hehe yang mne teringat dan terlintas kite tulis yerr. (faza jgn tipu) hehe 
kite copy lah , huhuhu 

untuk post kali nih tuh jeh lah kot   .. semoge kite same2 menghayati sambutan maulidur rasul kali ini .amin

sayangi rasulluallah

antara cara-caranyer ::

:: selawat lah ,insyallah kite dapat syafaat nnt di akhirat .
::ikut sunnah nabi
::menghindari pekara yang rasulluahh x suke 
::berdoa .
dan banyak lagih lah ..


tuh jeh lah post untuk kali ini. sori kalau ade ayt yg merapu2. atau salah ke .tego saye


p/s jadi kepade mat2 rempit kat luar sane insaflah ,, pergi denga ceramah ke ape ke , berarak ke, tolong masak kat surau ke .. sampai bile nak merempit ? kite x tau bile kite mati ,
sekurangye kalau kite sambut dgn penuh ikhlas dapt lah sikit pahalanye tuh .kann :)


hey comel ! thank you for reading faza punye entry.

sekejap gile .

                    seminggu tuh sekjp kan .tok -tek-tok-tek , dah nak balik asrama dah faza .
mals nye . .sekejap gile lah . rase mcm baru smlm jeh cuti , ari nih dah nak kene balik.
x suke sebb peraturan dieh gile ketat . hehe 

tapi , kalau duduk asrama , faza bole didik diri sikit. kalau kat umah liar jeh . solat pun kadang2 lewat.
sebenarnye post kali nih , x tau motifnye ap . men hentam kromo jeh ayat. haha



cartoon tuh muke happy jeh . hehe 
kalau kat asrama kan, hari2 study. kadang dah x tau nak study ap . 
31 januari nih bzday tasya. nih yg celebrate at hostel , tapi bole keh men tuang2 air lagi .?
nnt x pasal 2 penalti , pastuh buang asrama .
ok lah tuh jeh .
lepas nih faza dah x bole on blog laggii .hehe
kat asrama lame kot.  bye


hey comel ! thank you for reading faza punye entry.

friendship NEVER end

                     hey nak tau x . faza rindu dgn kawan faza yang sorg nih . name panggilan die nana. die comel kot .die lah besties kite forever . cehh ayat . hehe

kiterg kawn dah lme tp rapat since drjh 6 lah . time tuh satu kels. kitrg gagster dulu ,, wahh hahh

dulu pergi mne2 mesti dgn die , kan nana . ? kiterg g kantin sesme , 
bljr sesme , men sesme ,nyanyi and mcm2 lah .

sampai time upsr pun kan, kiterg duduk depn blkg , cehh konon bole bincg leetew ,

tp x de lah bincang , dah lah duduk depan belkg ,result pulak ?? GEMPAKK 
ceh x de lah . result kiterg sme.  haha lawk +sweet .

dulu kiterg kalau x de cikgu ,mest
:nyanyi
:men cakar2 
:gaduh
:gelak2 
best douh. sumpah rindu giler. tapi kalau dah lame x jumpe kan , mcm ari tu . hehe rase malu2 pulak . 
jadi pendiam kowt aq . hiihi. 





*ayah faza cakap , kalau syg seseorg tuh hgn terlebih . nnt makan diri . 
jadi, kite bersederhana dlm appun, termasuk syg dekt org . heee
ok lah tuh jeh , 



thank you for reading 







hey comel ! thank you for reading faza punye entry.

choose theme .

 hey hah amacam ? dah tukar themes blog nie .  oke x . faza x pandai nak catik2 kan blog nih .
 buat takt yg mmpu jeh  haha *ayt x bole bla*
setelah try bnyk lah jugk themes tapi 
buruk jugk, dan terpikat dgn yg nihh ,
antare theme yg di tryy , ceh :






















banyak x kite try ? hehe last2 terpikat dgn yg laen ,
tuh jeh la post kali nih , faza nih nak berceriter tapi ayt tuh x reti nak bua mcm mne .
kene susun dulu , hahaax

                                

                                    


hey comel ! thank you for reading faza punye entry.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Red Flower